Ryg i bilen med e-cigaretter

Rygning i biler har i mange år været noget man så ned på. Bilen var umulig at sælge efterfølgende, man ødelagde helbredet hos dem man kørte sammen med, familie såvel som lejlighedsvise medpassagerer. Og så var det også både besværligt og farligt. At skulle tænde cigaretten samtidig med at man både orienterede sig og holdt bilen lige på vejen var ikke nemt, og specielt ikke hvis cigarettænderen blev brugt til strøm til gps’en. Og når man så skulle aske og sørge for at det ikke kom ud over det hele – og helst ikke på kroppen. Mere end én bilist er kørt galt fordi han eller hun har tabt en rødglødende cigaret ned i skødet.

Men nu kan du altså ryge i bilen igen, uden risiko, og uden alle ulemperne. Det skyldes opfindelsen af en e-cigaret som er en opfindelse hvor du ’ryger kunstigt’ med vanddamp i stedet for tobak. E-cigaretten skal ikke tændes og har ikke nogen glød, så hvis du taber den eller skal ligge den fra dig er der ingen fare for det. E-cigaretten er heller ikke askende, så du taber ikke noget nogen steder, og du sætter ikke mærker i bilen når du bruger den. Og sidst, men slet ikke mindst, indeholder e-cigaretten ingen giftstige stoffer. Det betyder altså at du kan ryge mens der er andre passagerer i bilen, men uden at de kan mærke det eller bliver generet af det. Udåndingsdampen forsvinder på 1-2 sekunder, og efterlader ingen spor efter sig. Det betyder også at du nemt kan sælge bilen igen bagefter – man vil slet ikke kunne mærke at der er blevet røget e-cigaretter i den.

E-cigaretter fås både med og uden nikotin, og kan både købes i fysiske butikker og over internettet. Du kan finde mere information om e-cigaretter her.

En sidste opfordring er selvfølgelig at du sørger for kun at ryge i bilen når du kan overskue det. Er du meget træt eller skal bruge begge hænder, f.eks. i vådt eller uvejsomt føre så læg e-cigaretten fra dig og ryg først på den når du igen kan have en hånd fri til det.

Leave a Comment